GOEDE DOELEN

Colombianos Groningen vindt het belangrijk om goede doelen in Colombia te steunen. Dit doen wij door benefietbijeenkomsten te organiseren en inzamelingsacties te houden.
Heb jij een goed doel voor ogen of ben jij betrokken bij een organisatie die zich inzet voor Colombia, neem dan gerust contact met ons op.

La Vecina – De buurvrouw

Colombianos Groningen heeft in juli 2016 een bezoek gebracht aan La Vecina en schoolspullen gedoneerd. Stichting La Vecina biedt basisonderwijs in kleine klassen, aandacht voor kinderen die het moeilijk hebben, opvoedondersteuning aan de ouders, voorschoolse opvang en sociale projecten in een sloppenwijk in de Colombiaanse stad Cartagena.

3FM Serious Request 2014

Voor de inzamelingsactie 3FM Serious Request van de Nederlandse radiozender NPO 3FM heeft Colombianos Groningen zich ingezet voor een project van het Nederlandse Rode Kruis. De actie ‘Hands off our Girls’ had als doel het helpen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden waaronder in Colombia. Met individuele inzamelingsacties van Colombianen en een benefietfeest in Haarlem is er totaal €2.101,57 ingezameld voor het Rode Kruis.

Altos de Oriënte

Colombianos Groningen heeft in samenwerking met de familie Mulder een benefiet georganiseerd op 27 juni 2010 voor het project Altos de Oriënte van stichting Hogar. De familie Mulder, nauw betrokken bij dit project, hielden een prachtige presentatie over de inhoud van Altos de Oriënte.  De opbrengst van het benefiet is ingezet voor  een scholencomplex van een basis- en een kleuterschool met sportplaats in Bello, Antioquia.

AltosDeOriente

Stichting Club Deportivo Straatkinderen Medellin

Op 21 december 2008 hebben we een benefietbijeenkomst georganiseerd voor Stichting Club Deportivo Straatkinderen Medellin. Vanuit Colombia was de oprichter, Ed Veldhuisen, aanwezig om over zijn project te vertellen. Hij vertelde erg boeiend over zijn project en liet een indrukwekkende presentatie zien over de straatkinderen waarmee hij werkt. Donaties en het geld van de entree gingen naar de stichting.

StraatkinderenMedellin

Papadans Clown Foundation

We hebben in november 2006 geld ingezameld voor de Papadans Clown foundation. PCF verzorgt clownshows voor mensen in nood zoals kansarme en zieke kinderen in opvanginstellingen, ziekenhuizen en scholen. Raoul Papavoine oprichter van PCF gaf een lezing voor Colombianos Groningen over zijn activiteiten in Colombia.

PapadansClownFoundation